محل تبلیغات شما

✳️.سنگ نگاره های خمین.✳️
موزه ای در باد = ثروتی بر باد

✍نویسنده مقاله : 
#ابوالفضل_خانجانی
     کارآفرین و همسفر آذربایجان

رشد و توسعه هر شهر و دیاری نیازمند در اختیار داشتن فرصتهای کافی برای تولید ثروت و تحقق توسعه است،ایجاد اشتغال پایدار،گردش اقتصادی ،رشد فرهنگ و بسیاری پارامترهای دیگر همگی در گرو بهره مندی درست از فرصتهاست ،برخی کشورها و شهرها به دلیل نداشتن فرصتهای کافی در اختیار با بهره مندی از علم و دانش روزفزون به خلق این فرصتها می پردازند و با تلاش گسترده و تبلیغات و سرمایه گذاری به اهداف مد نظر خود می رسند. 
حال آنکه در بسیاری موارد این فرصتهای موجود در کشورهای در حال توسعه با نادیده گرفتن و بی توجهی از دست رفته و یکی پس از دیگری نابود می شوند.
سفر به کشورها  و شهرهای مختلف موفق دنیا که یا به رشد دست یافته و یا مسیر دست یافتن به آن را طی میکنند،نمونه های زیادی از موضوع را به روشنی نمایان میکند، برای نمونه جاذبه های مختلف گردشگری شانگهای چین،باکو آذربایجان  و دبی تنها در کمتر از ۱۰ سال گذشته ایجاد شده و هر کدام موجب میزبانی چندین میلیون گردشگر برای کشورشان گشته اند.
اهمیت موضوع وقتی بیشتر میشود که بدانیم برخی از این کشورها درآمد حاصل از صنعت توریست و گردشگریشان به تنهایی از فروش نفت کشور ما نیز پیشی میگیرد و باید دانست جذب هر گردشگر برای بیش از ۱۰ نفر ایجاد اشتغال می کند.
برای درک صحیح موضوع این نوشتار و نگارنده در صدد مقایسه کوتاه از دو فرصت است : وجود سنگ نگاره های چند هزار ساله در شهر خمین و وجود سنگ نگاره در منطقه قبوستان باکوی کشور آذربایجان.
سنگ نگاره های منطقه تیمره خمین با تعدادی بالغ ۲۱هزار عدد و با چندین اثر مکتوب پژوهشی به همت دکتر ناصری فرد و همکاران ایشان از نمونه های خاص و بی مانند در جهان هستی می باشد که نمونه های آن در چند نقطه جهان بیشتر دیده نشده است و از ویژگی های خاصی نیز در نقش و طرح و مفاهیم نیز برخوردار است .اما تنها تعداد بسیار محدودی از گردشگران خارجی که عموما از پژوهشگران این زمینه بوده اند و با تلاش فردی محقق ارجمند دکتر ناصری فرد از آنها دیدار نموده اند و اساسا هیچ نتیجه و عایدی برای شهر خمین نداشته است.بگذریم که در پروژه های انتقال آب و کار معادن در طول سالهای گذشته تعداد قابل ملاحضه ای از آنها آسیب جدی دیده است و شهر گلپایگان با تبلیغات گسترده و درج اطلاعات مختلف در سایتهای گوناگون اساسا تیمره و سنگ نگاره ها را به نام خود مصادره نموده است.جز این هیچ موزه،سایت پژوهشی،ساختمان و خدمات و تجاری سازی برای آنها صورت نگرفته و به مانند موزه ای در باد کم کم خود نیز بر باد خواهد رفت.
آن سو اما در شهر باکوی آذربایجان منطقه ای وجود دارد به نام قبوستان در ۶۰ کیلومتری باکو و حاشیه خزر،تعداد سنگ نگاره های این منطقه ۶هزار سنگ نگاره است که در مقایسه با خمین بسیار کمتر است اما با ایجاد سایت گردشگری ویژه ،نگارستان،نمایش سه بعدی،موزه ،ماکت ، ساخت و طراحی و عرضه بیش از ۲۰۰ کالای تجاری شده شامل لیوان و سفال و آویز و پوشاک و .فرصتی عظیم را فراهم نموده به شکلی که روزانه چندین گروه تور گردشگری از کشورهای مختلف دنیا و منجمله ایران با پرداخت مبلغی حدود ۷۰ هزارتومان برای هر گردشگر اجازه بازدید از بخش بسیار کوچکی از این منطقه را می یابند.
آری فرصتی که با توجه و سرمایه گذاری مادی و تبلیغاتی می تواند زمینه ایجاد اشتغال،رشد اقصادی و برخورداری از داشته ای باستانی را مهیا کند در میان روزمرگی به فراموشی سپرده می شود.
تفاوت در همین است که کشور آذربایجان با وسعت و جمعیتی در حد یک استان کشور ما موفق به بستن ۸۰درصد چاههای نفت خود و تکیه کامل بر گردشگری و رشد آن می شود و با جذب بیش از ۳میلیون توریست خود را به عنوان مقصد گردشگری بسیاری از گردشگران جهان مطرح می نماید .در حالی که کشور ما از فرصتها و ظرفیتهای بسیاری برخوردار است و افسوس که از میزان گردشگران خارجی و داخلی که در شرایط فعلی از مناطق مختلف بازدید مینمایند ، شهر ما و بویژه سنگ نگاره های تیمره سهم بسیار ناچیزی در حد هیچ را به خود اختصاص میدهد.
قطعا صرف نشست و برخواست و بدون تدوین برنامه مشخص و گام های عملی برای این مهم این موزه های در باد همچنان، بر باد خواهند رفت.ای کاش مدیران امر در این خصوص اقدامی ارزشمند و اثرگذار را اجرایی بنمایند.

مقاله آقای ابوالفضل خانجانی(کارآفرین) درخصوص سنگ نگاره های خمین

اهداء لوح سپاس به آقای دکترسید رضامحمودی

عملکرددکترحاج محمدنبی رضایی خیروکارآفرین کشوری

های ,نگاره ,سنگ ,باد ,ای ,شهر ,سنگ نگاره ,نگاره های ,را به ,و با ,بر باد

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ادبیات فارسی نا گفته ها(فرهنگی-تربیتی)در مدارس سمپاد